Målet for reisen og min base for rundturer i Burgenland denne høsten. Som tidligere bodde jeg på Privat Hotel Das Schmidt, et hotel hvor jeg liker meg godt og som jeg absolutt kan anbefale. Mörbisch am See, er en liten trivelig by, ved Neu Siedler See, uten gjennomgangs trafikk. Denne byen ligger svært nær den Ungarske grensen, og et besøk kan absolutt anbefales. Burgenland er slik jeg vurderer det lite kjent for oss nordmenn ! området ligger ca. en times kjøring øst for Wien, og er Østerikes største vinområde, med den Østeriske vin hovedstaden Rust og fantastisk mye god vin og mat, sistnevnte med et innslag av det Ungarske kjøkken som så absolutt ikke er å forakte.

Rust er vin hovedstaten i Burgenland og Mörbisch am See, ligger ca. 5-6 km unna, sykkelveinettet er meget godt, og det er et behagelig landskap og sykle i. Begge byene har hovedfokus på vin og mat som 2. prioritet. Hvor »de innfødte» kjøper husholdnings artikler, klær og sko er jeg ikke sikker på.

Se også : Burgenland og Neusiedler See, publisert 24.09.19.

Fra denne turen er følgende innlegg arkivert : Med bil på tur i Europa, Mörbisch am See, Schloss Esterhàzy, Burg Lochenhaus og Burg Forchtenstein.