Ertesuppe kokt over et bål er en opplevelse og en får en aldeles utrolig appetitt mens en sitter å venter på at suppen skal bli ferdig.
Når en først er i gang med å fortelle om bål kokt mat, så tar jeg med Chilliconcarne i samme slengen. Denne retten er ganske enkel og velsmakende og trenger ikke lengere koke tid en ca. en halv time. Bare et problem, da det er sterk varme i gryta og lite fuktighet så har maten lett for å brenne seg.
Ingrediensene
Oljen må være skikkelig varm.
Mye løk er godt.
En god del hvitløk.
Nærmer seg ferdig.
Vær så god – spis !
Chlliconcarne : Ingredienser : Kjøttdeig, bønner ( Gjerne chillibønner ), hakkede tomater, hvitløk og krydder. Fremgangsmåte : Ha olje i gryten og la denne bli skikkelig varm før kjøttdeigen has oppi. Brune kjøttdeigen og smuldre den opp, ha opp i oppskåret løk, når denne er gylden tilsett en boks bønner og en boks hakkede tomater. Ha oppi noen fedd med hvitløk og krydre med salt, pepper og Chilli. Denne retten kan med fordel være litt “sydlandsk” sterk. Ferdig etter ca. 1/2 times koking.