Hurtigrute skipet MS Lofoten, er en flott “gammel dame” i fra 1964. Dette er egentlig et museum i daglig drift da både eksteriør og interiør er i sin opprinnelige stand.

Interiøret er det gamle, enkelte steder noe slitt men med en virkelig atmosfære. Nedenfor ses et utsnitt i fra byssa på “A” dekk og nederst fra B dekk, med korridoren og inventaret i en lugar.

Brua : Det originale utstyret, slik som maskin telegrafen er intakt og benyttes fremdeles, som bildene viser så er også brua oppgradert med moderne radar og GPS.

Maskin Rommet : Dette er den originale maskinen i fra 1964, en 7 sylindret B&W ( Burmester & Wein ), med en slag lengde på 90 cm og en normal omdreining på ca. 1500 o/min. maskinen er reversibel, men båten er også utstyrt med vribar propeller som, benyttes mest. Dette er den eneste maskinen i fra denne perioden som er i drift. Maskinen har ingen elektronisk overvåking, slik at all kontroll foretas manuelt. Hjelpe maskineriety er imidlertid byttet ut med moderne maskiner.

I forrhold til denne supply båten blir M/S Lofoten liten. Men hun er stor nok til å frakte sine passasjerer i fra Bergen til Kirkens og tilbake på en aldeles utmerket måte !

Se også de øvrige artiklene som er laget i forbindelsen med turen med M/S Lofoten. Konsert i Ishavskatedralen, Livet om bord og Hav og sne dekkende topper.