På en tur fra Bergen til Kirkenes, er livet ombord en sentral del og da særlig maten. Men det er jo annet enn mat og det prøver jeg å beskrive med denne bilde serien.

Til middag ble det ble stort sett servert en liten forret, etterfulgt av en suppe – i de fleste tilfeller kremet, hovedrett og dessert ! Det legges stor vekt på at middagen skal være en kulinarisk opplevelse ! Dette er jo i og for seg bra hvis en hadde sluppet å gå sulten til sengs !

Buffet : Denne kvelden var det skalldyr buffet, og denne inneholdt : Blåskjell, reker,krabbekjell og kongekrabbe. Og ikke minst nødvendig tilbehør ! Det var også varmretter for dem som ønsket det ! Vinen som ble servert var tilnærmet perfekt. Det er vinter og snart jul. Det er også stor stas når vi møter andre skip fra rederiet.

Vin pakke : Det er mulig å kjøpe en vin pakke ! Da får en utvalgte viner som passer med dagens meny og en flaske til hvert måltid. Spørsmålet er selvfølgelig om en middels interessant «landvein» er verdt Kr. 500,-

Ved Turens ende er det avskjedsmiddag, med obligatorisk fotografering av vertskapet og ikke minst menyen.

Egene kort, med spesial frimerker og passering av polarsirkel stempel, servering av tran !

Det er også aktiviteter ute på akterdekk. Mange artige påfunn, bla. med døp av Kong Neptun når Polarsirkelen passeres.

Se også de øvrige artiklene om denne turen med M/S Lofoten vinteren 2019. Konsert i Ishavskatedralen, M/S lofoten Skipet.