Utgangspunktet for denne turen er Mörbisch am See, og Privathotel DAS Schmidt.  Neusiedler See ligger på grensen mellom Østerrike og Ungarn, ca. 1 1/2 time med bil i fra Wien, i retning Budapest. På den Østeriske siden heter området Burgenland og er det viktigste distriktet for Østerisk vin produksjon.

Dette året vil jeg fremheve følgende : Landskapet, Neusiedler See og de to byene Rust og Mörbisch am See.

Burgenland er et relativt flatt lett bølgende landskap som skrår ned mot Neusiedler See. Her er det vinåkre så langt øye kan se. Stort sett alt dreier seg om vin og druer.

Rust er en gammel koselig by og hovedsetet for vin produksjonen i Burgenland. Det er også her «opplæringen» innen vin har sit sentrum. En kan muligens kalle Rust, Østerrikes vin hovedstat.

Neusiedler See er Europas største innsjø, og den er svært grunn. Det ligger flere byer rundt sjøen og det er stor fergetrafikk over sjøen mellom de forskjellige byene. I og med at landskapet rundt er såvidt flatt så gir også sjøen et spesielt inntrykk.

Mörbisch am See er en liten by og ligger nærmest den Ungarske grensen, ca 15 min med bil i fra Sopron. Det er en trivelig by med en mengde bevertningssteder og mange pittoreske smau.

I Mörbisch am See, bodde jeg på Privat Hotel Das Schmidt. jeg har bodd på dette hotellet før, og det kan så absolutt anbefales.

Det Østeriske kjøkken er meget godt, og det de serverer på Privathotel DAS Schmidt, står ikke tilbake. Her et lite utvalg av de 5 retters menyene som ble servert hver kveld. Tilhørende vin var også en del av programmet.