Det er sol, sommer og tid for grilling ! Men hvorfor ikke lage en diger gryte med ekte Gulasj i stedet ! Det tar litt tid, ca 3 timer men du verden så godt det er ! Også er det koselig å lage og det finnes jo ikke noe som smaker bedre enn mat som er laget ute !

Må ha både grillkull og briketter ! Sistnevnte varer i ca 3 timer og det er det en trenger for å få en skikkelig Gulasj ! Ingrediensene er enkle, Olje, løk paprika, “ku kjøtt”, poteter, vann og krydder ! Masse krydder for denne retten skal være litt sterk !

Jeg har mest erfaring med å koke Gulasj på et skikkelig bål, da på «hytta», men den mer siviliserte metoden med grillkull hjemme uten for stuedøren fungerte også aldeles utmerket, og smaken ble upåklagelig.

Gulasj er en Ungarsk rett, og jeg lærte å lage denne av en venn på den Ungarske Pustaen ! Ordet «Gulasj» betyr egentlig «Ku-Gjeter».

Oppskrift : 1) Ha Olje i en gryte ( som vist på bildene ) og la denne bli god og varm. 2) Skjær opp løk og paprika og «Blenke dette». 3) Ha i krydder, Paprika pulver ( sterkt og svakt ) og tomatpuré, rør rundt og ha i vann. 4) Skjær opp kjøtt i terninger å ha oppi ( NB! Kjøttet må ha en del fett osv, høyrygg elle bibringe er aldeles utmerket ) 5) Når kjøttet er 1/2 ferdig ha i ternede poteter og la koke. 6) Smak til med karve ( pulver ) delikat ( grønnsak buljong ), salt og pepper. Hvis behov paprika pasta ! ( for å gjøre suppen litt mer fyldig ) Og litt hvitløk ! NB! Denne retten skal være sterk og serveres glodhet ! Kan godt servere litt loff til, da dette også demper litt av styrken.

Jeg har med hensikt ikke notert mengder, men vær oppmerksom på at dette er «fattigmanns kost», og det skal ikke være for mye kjøtt, samtidig som det kjøttet som benyttes skal være det billigste på kua ! Det er også det som gir den beste smaken og krever lengst koke tid !

Vær også oppmerksom på at når gjestene sitter ute og følger med på tilberedningen så spiser de ca 4 ganger så mye som normalt, det er grunnen til at jeg har en 10 liters «bål gryte» God appetitt !