Fuschl Am See er et “Alpe-Paradis”, en liten Østerisk by i regionen Salskammergut ! Mindre enn en times kjøring i fra Salsburg.

Det er også mye natur og flotte motiv på vegen til og fra de Østeriske Alper.

Dette innlegget kunne kanskje likegjerne hatt tittelen, Salskammergut, men vi har hatt Fuschl am See som utgangspunkt i flere år og da ble dette mest naturlig.

En må notere : Fuschl See, Wolfganger See, Attersee og Traun See samtlige av disse er verdt et besøk.

Byen Fuschl am See,  har fått navnet etter innsjøen den ligger ved “Fuschl See”, som er en lang og dyp innsjø, men med godt badbart vann og mye aktivitet. Akkurat som de andre innsjøene i Alpene og Alpenenes umiddelbare nærhet er dette populære reisemål og derfor rellativt kostbare.

Fuschl am See, er rellativt sentralt i “Alpe sammenheng” med kort avstand til Salsburg og den meget kjente Wolfganger See med den kjente byen St. Wolfgang i fra filmen “Sommer i Tyrol” !

Dette er et utmerket utgangspunkt for å utforske området, og avstanden til feks. Almtalh im Grünnau er bare ca 2-3 timer med bil. Det er ingen problem med å bli beskjeftiget med spennende reisemål i en uke, med denne byen som utgangspunkt.

Mellom ekspedisjonene er det også mye godt å fylle opp med både av vått og tørt !

Inbyggerene er “Romantiske” og benytter som i store deler av Bayeren “bunad” til daglig – Dvs. Lederhosen og for damene Dirdel. Vær imidlertid forsiktig med å anvende et slikt antrekk, da den lokale dialekten er svært langt i fra Norsk skoletysk og hvis du går kledd slik blir du tilsnakket som en lokal og da nytter det ikke å si at du ikke forstår.