Almsee, ligger innerst i Almtahl, nærmere bestemt i Grünnau i Østerrike. Dette er en del av Salskammergut og ligger i et landskapsvernområde.

Dette året bodde jeg hos familien Alm på Hochberghaus ( Kasberg 1 Habernau Østerrike ) Dette er et lite gjestemildt hotell, som ligger på fjellsiden, nær en av toppene over Grünnau ! Det er bomveg opp, som er 5,2 km lang og med en høydeforskjell på mer enn 1200 meter ! Så absolutt verdt et besøk, eventuelt bare for en liten lunch. Bare lunchen er nesten verd turen opp for de har et ubeskrivelig kjøkken, og hvis været tillater at en kan sitte på terassen………..

For å komme til Almsee, må en kjøre opp Almtahl, noe som tar ca en 1/2 time, men det er mye å se på undervegs.

I denne den av Salskammergut er det mye å se for dem som liker sjøer og fjell landskap, og det er mange spennende små veier å begi seg utpå. Flere av disse er uasfalterte bomveier og de vet å ta seg

I enkelte tilfeller kan det også være en fordel med 4-hjuls trekk og faktisk også påkrevet. Høydeskrekk må legges igjenn hjemme.

Det er også mye god lokal mat og ikke minst øl, som det er interessant og prøve på.

Forutsatt at en kjører bil, som jeg synes er det mest hensiktsmessige, må en regne med 2-3 dager. Hvis en starter i fra Hirtshals om morgenen og kjører via München og Salsburg. Men det er mye pent langs veien og mange trivelige plasser å stoppe.