Hver vår i mange år, ca i mai har vi hatt en tur til Nord Tyskland, eller nærmere bestemt Schleswig Holstein,  for å glede oss over fersk asparges !
Dette serveres i ca en måned i fra tidlig mai, og er usannsynlig godt, og når været er fint og dette kan inntas på en fortaus restaurant med et glass hvitvin, da blir det fort vellykket !

Det vi liker best er Asparges med skinke og Hollandaise saus !

Når det er varmt er det svært viktig å passe på væskebalansen og en liten øl mens en venter på mat er jo bare positivt og med en liten schnaps for at ølet ikke skal bli alt for “tørt” har veldig mye for seg !

Men vår såkalte “Asparges tur” er så mye mere enn å spise asparges og drikke Hvitvin ! Dette året ble det en Kanal tur på kanalene i Lübeck. Hvilket så absolutt kan anbefales.
Siden Teslaen måtte lades kom vi litt sent til Lübeck og startet med en Lunch før båtturen !

Denne kanalturen var absolutt anbefalelses verdig ! Vårt utbytte ble over all forventning da været var helt fantastisk.
Lübeck i fra kanal siden er en helt annen by enn den en ser i fra land !

Denne turen ble gjennomført med en Tesla, hvilket har både positive og negative sider. En av de negative er at nærmeste ladestasjon ligger 45 min i fra Hotellet, og vi har selvfølgelig valgt et hotell som ikke har lade muligheter for El. bil. Det andre er at Tesla`en alltid har behov for lading når det passer minst !

Men den nærmeste ladestasjonen har et aldeles utmerket “konditori” så det ble ikke så ille som fryktet !

Lübeck, er en fantastisk by på så mange måter. Det er mange flotte bygninger, gode handle muligheter og en mengde spise steder ! Hvilken årstid som er best er vanskelig å svare på, en må nesten prøve selv !
En vår tur for å spise fersk Asparges, som var hensikten med denne turen, Winachts markt, hvor pølser og Glühwein er det viktigste eller en tur en eller annen gang i løpet av året ?Pengene forsvinner raskt og effektivt uansett.

En Orker ikke spise asparges hele dagen, så litt variasjon i kostholdet skader jo ikke !

Vi har i flere år valgt å bo i en liten by ca. 20 min kjøring i fra Lübeck som heter Ratzeburg ! Dette er en trivelig liten by som egentlig kan by på det en har behov for og med Hotel Hansa som base så fungerer alt aldeles utmerket.