Jeg har kallt denne bilde serien for “kos med mat”, da mat kan være så utrolig mye mer enn et middel for å overleve !
Disse bildene er i fra grilling og i dette tilfellet, med ved og skikkelige flammer og ofte mye røyk!

Et sprakende bål, er hyggelig, godt og varmt og gir en spesiell stemning både om sommeren, i mørke høstkvelder og kalde vinterdager

Kaffe over et godt bål er noe av det beste som finnes, og både den varme kaffen og bålet varmer !

Jeg foretrekker å benytte flammer, eller ved når jeg griller. Dette er litt annerledes enn å benytte kull, men etter min mening er det vesentlig forskjell på resultatet og det til det bedre.

Gulasj suppe, er en meget god Ungarsk kjøttsuppe med mye smak, som opprinnelig kommer i fra den Ungarske Pustaen.
Det å sitte ved et sprakende bål og lage en slik gryte med suppe er veldig spesielt, det tar totalt sett en to til tre timer å lage en god gulasj på denne måten og i løpet a V denne tiden har man kjent lukten av bål, røyk og suppe hvilket opparbeider en enorm apetitt.

Grillspidd kan være sabla godt ! Enten jeg har laget det selv, eller kjøpt det ferdig er det veldig viktig å pensle dem skikkelig med olje, når en skal grille over flammer. Jeg bruker konsekvent god oliven olje da den også gir et smaks tilskudd jeg setter pris på !
Jeg foretrekker hjemmelagede grillspyd da det gir en større mulighet for variasjon og er vesentlig mere rimelige enn de ferdig kjøpte ! Det er kun et problem og det er at en må lage et vist antall for å kunne få en akseptabel variasjon på spydet !

Det er også en fordel å benytte metal spyd, da tre spyd har en tendens til å brenne opp, selv om de er lagt i vann på forhånd ! En må tenke litt annerledes når en griller over flammer !