Jeg har valgt å ikke kommentere det enkelte bildet, men det må presiseres at i forrhold til en papirkopi så yter ikke en skannet versjon på skjerm bildene rettferdighet.

Storformat kamera, eller teknisk kamera ute i naturen kan fort by på en del utfordringer. Utstyret er tungt og for mitt vedkommende veger kamera sekken ca 20 kg, uten stativ og termos. Det andre er at utstyret ikke tåler vann, slik at det blir lite bilder i dårlig vær.
Den siste “utfordringen” er at det å ta bilder er tidkrevende, jeg bruker ca. 30 min pr. Bilde. Dvs. I fra du setter i fra deg sekken, til du kan trykke på utløseren så tar det ca. 30 minutter.
Men resultatet er vært alt slitet ! Det blir en detal rikdom og dybdeskarphet som er helt unik, og bare oppnåelig med denne typen kamera ! Disse bildene er skannet og grunnlaget er film, det er også mulig å få digitale Bakstykker, men kostnadene er svært høye.

Kjedelig
Kjedelig

Det er en klar fordel når en kan finne motiver i nærheten av kjørbar veg, det som igjenn kan være utfordringer er når familie medlemmer som ønsker å være med kjeder seg forde denne typen fotografering er såvidt tidkrevende !
Det er derfor viktig å velge en bil med gode seter slik at kona sovner, da er det bare å være stille å kose seg med fotograferingen.

Om vinteren når det er kaldt, kan det bli noe mere utfordrende med teknisk kamera, siden det tar så vidt lang tid å stille det inn !
En viktig del av utstyret blir derfor rikelig med varm kaffe eller primus og ikke minst gode varme klær. Resultatene har mulighet for å bli helt fantastiske.